Overzicht / Achtergrondinformatie

Zuid-Afrika heeft veel te bieden voor internationale toeristen. Er wordt steeds meer gedaan om een ​​aangenaam en veilig verblijf voor onze internationale bezoekers te garanderen.
Toerisme autoriteiten in Zuid-Afrika willen de schoonheid van toeristische bestemmingen in het hele land promoten. Ook willen ze helpen middels suggesties meer verkeersveiligheid te bieden aan alle internationale bezoekers.

Wegeninfrastructuur / tolwegen.

De wegeninfrastructuur is meestal uitstekend met nationale wegen die worden onderhouden door het South African National Roads Agency [SANRAL].

Veel van de nationale wegen

tussen de grote centra zijn tolwegen. Controleer de tolkosten voordat u vertrekt. Zorg er ook voor dat u met een creditcard of contant geld kan betalen.
Hoewel de meeste nationale wegen zijn geasfalteerd en in goede staat zijn, zijn er ook landelijker de wegen, deze hebben diepe gaten in de weg zogenaamde potholes.
Autorijden is een haalbare optie, waarbij zorgvuldige planning wordt geadviseerd, aangezien Zuid-Afrika een enorm land is zal dat niet gemakkelijk in een dag kunnen worden doorkruist.
Met een goede kaart moeten bezoekers weinig moeite hebben om hun weg te vinden.
Actuele informatie over de toestand van wegen kan worden verkregen via de Automobile Association of South Africa. De AA, Deze biedt ook waardevolle gidsen voor weggebruikers in de vorm van kaarten op maat voor specifieke bestemmingen en informatie voor toeristen over accommodatie en routes.

Plan uw reis zorgvuldig.

Als u niet gewend bent om lange afstanden te rijden, onderbreekt u liever de reis, omdat vermoeidheid een belangrijke factor is bij ongevallen met motor voertuigen. Vertel uw vrienden en familie welke routes u gaat volgen en waar u van plan bent te overnachten. Alle wegwijzers zijn in het Engels geschreven. Wanneer u om een ​​routebeschrijving vraagt, kunt u verrast zijn om de reactie te krijgen “ga linksaf bij de volgende robot …” – een ‘robot’ is de Zuid-Afrikaanse term voor verkeerslichten.

Tank stations:

Benzinestations zijn meestal 24 uur per dag geopend en verspreid over alle routes. Ze zijn geen zelfhulp, maar bemand door bedienden die indien nodig ook olie, water en bandenspanning kunnen controleren. Fooien voor deze service zijn naar eigen goeddunken.

Veel van deze tankstations hebben restaurants en toiletten – gebruik ze om je op te frissen op de lange ritten.
Er zijn drie soorten brandstof beschikbaar, loodvrij, loodvrij en ‘dual fuel’ die in plaats van beide kunnen worden gebruikt.
Benzineprijzen worden vastgesteld en gecontroleerd door de overheid – ze zijn contant betaalbaar.
Als je door buurlanden van Zuid-Afrika reist, zijn tankstations schaars, dus wees voorbereid.

Regels voor de handhaving van de weg / het verkeer

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs, in combinatie met uw nationale rijbewijs, wordt aanbevolen, Deze moet in het Engels worden afgedrukt of gewaarmerkt.
Als er geen foto op uw rijbewijs staat, moet u ook uw paspoort bij u hebben, zodat u kunt worden geïdentificeerd als de wettelijke houder van het rijbewijs.
Houd er rekening mee dat de autoverhuurbedrijven mogelijk andere voorschriften hebben met betrekking tot de tijd dat u een rijbewijs moet hebben, dus het is raadzaam om contact op te nemen met uw autoverhuurbedrijf over hun vereisten.
Zorg ervoor dat de documentatie altijd bij u is tijdens het rijden.
Verkeersambtenaren verwachten documentatie te zien als ze je om welke reden dan ook stoppen.

Verkeersregels

In Zuid-Afrika rijden we aan de linkerkant van de weg en onze auto’s – inclusief huurauto’s – zijn voertuigen met het stuur rechts.
Houd links aan en ga rechts passeren.

Snelheid

Alle afstanden, snelheidslimieten (en snelheidsmeters) zijn in kilometers.
Er zijn strikte rij- en rijwetten – met een maximaal toelaatbaar. Alcoholbloedgehalte van 0,05%. Vertaald betekent dat ongeveer een glas wijn voor de gemiddelde vrouw en misschien 1,5 of twee voor de gemiddelde of grote man.

Vier weg stops worden meestal gevonden op de stillere kruispunten. Het eerste voertuig dat aankomt heeft prioriteit. Op rotondes maakt u plaats voor rechts, hoewel dit vaak over het hoofd wordt gezien en het verstandig is voorzichtig te werk te gaan.

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht. Alle inzittenden van een voertuig zijn verplicht tijdens het reizen veiligheidsgordels te dragen als u wordt betrapt krijgt U een fikse boete.
Handtelefoons gebruiken tijdens het rijden is wettelijk verboden – gebruik een autotelefoon of handsfree-set als u op uw mobiele telefoon wilt spreken.

Snelheidslimiet

De algemene snelheidslimiet op nationale snelwegen, stedelijke snelwegen en andere belangrijke routes is 120 km / u (75 mph).
Op secundaire (landelijke) wegen is dit 100 km / u (60 mph).
In de bebouwde kom is dit meestal 60 km / u (35 mph) tenzij anders aangegeven.
Controleer de verkeersborden en volg altijd de snelheidslimiet.
Snelheidslimieten zijn maximale snelheden. Verlaag de snelheid als het regent, mistig is of de weg overbelast is.

Verlaag de snelheid in de buurt van gebieden waar voetgangers actief zijn.

Veiligheid / bescherming tegen criminelen

Probeer overal in Zuid-Afrika de volgende veiligheidsmaatregelen te treffen:

Rijd altijd met uw deuren op slot en de ruiten gesloten, vooral als u bij stoplichten stopt.

Stop nooit om lifters op te halen, hoe onschuldig, verloren of aantrekkelijk ze ook lijken. Als je je zorgen maakt over iemands situatie, stop dan bij de volgende stad en meld het aan iemand daar.

Laat niets waardevols te zien in uw auto wanneer u het onbeheerd achterlaat, en vergrendel altijd uw auto wanneer u het achterlaat, zelfs als u slechts enkele minuten weg bent.

Probeer altijd te parkeren in een drukke, goed verlichte omgeving.
Vraag advies aan uw gastheren waar u verblijft en vraag of er gebieden zijn waar toeristen niet doorheen mogen rijden.

Confronteer geen agressieve of beledigende weggebruikers.
Vermijd indien mogelijk ’s nachts of in afgelegen gebieden.

Van dieven is bekend dat ze verschillende methoden gebruiken om een ​​voertuig te laten stoppen, waardoor ze de inzittenden kunnen beroven. Een dergelijke methode is het plaatsen van grote stenen in het midden van de weg. Onder de gegeven omstandigheden is het verstandig om voorzichtig rond de stenen of het obstakel te rijden in plaats van het voertuig te stoppen.

Algemene tips voor toerisme en verkeersveiligheid voor het rijden in Zuid-Afrika

Zorg ervoor dat uw voertuig grondig en in goede staat wordt gecontroleerd voordat u op reis gaat

Controleer uw voertuig aan het begin van elke dag – controleer de olie en het water, of alle indicatoren en lichten werken en of de bandenspanning voldoende is.

Plan uw reis vooraf om onnodige stops te voorkomen [bijv. afritten naar onbekende bestemmingen].
Als u een routebeschrijving nodig hebt, kunt u het beste bij een tankstation stoppen en de bedienden vragen.

Houd altijd een veilige volgafstand aan en schakel koplampen in wanneer het zicht slecht is, zodat u zichtbaar bent voor alle weggebruikers.

Respecteer altijd de waarschuwingen op verkeersborden – houd er rekening mee dat de wegen in veel landelijke gebieden niet omheind zijn, dus u kunt honden, kippen, schapen en zelfs paarden of koeien op de weg vinden, dus het kan gevaarlijk zijn om ’s nachts te rijden.

Grote antilopen die de weg oversteken, kunnen ook een gevaar vormen in bepaalde gebieden – kijk uit voor de verkeersborden met een springende antilope en doe het langzaam, vooral tegen de avond.

In geval van nood

 

Als u hulp nodig hebt, belt u de volgende nummers:

ER24 – 084 124
Police – 10111
Fire – 10111
Ambulance – 10117
Arrive Alive Call Centre
0861 400 800
Netcare 911 – 082 911

What People Say About Us
Wil Vandaag Nog Terug..!!!.

Geweldig huis alle dieren voor de patio Ook bij problemen helpen de eigenaren waar ze maar kunnen top service we gaan snel weer.

                                             
28-02-18, Gerard, Gereisd Met partner

Wat een heerlijk huis,voelt als thuis. Marloth is heerlijk, de dieren prachtig en de bushbabies zitten voor altijd in mijn hart.

                                          
30-12-2017, Marianne, Gereisd Alleen
Geweldige plek waar je je meteen op je gemak voelt………

Marloth Park biedt zelf weinig voorzieningen, maar daar kom je ook niet voor , Sadadu is echt een geweldige plek! Een fijn huis met alles wat je nodig hebt. Een heerlijke braai en het is toch fantastisch als je met een biertje op het terras mag genieten van langslopende giraffes, kudu's, impala's en warthogs? Kortom: een aanrader!

                                              
18-08-17, Dietwin, Gereisd Met oudere kinderen