Hier de regels waarvan we verwachten dat U ze ter harte neemt

Welkom bij ons Home in the Bush

Bedankt lieve gast voor het delen van ons huis met ons. We hopen dat U hier net zoveel geniet van Uw tijd als wij, in vrede, rust en één met de natuur.
Dit is ons huis en we vragen u vriendelijk om het als uw eigen huis te behandelen ,ook de omgeving en de dieren in Marloth Park is te respecteren.

Om uw verblijf een beetje aangenamer te maken, hebben we hier een lijst opgenomen met de algemene regels van Marloth Park, enkele handige tips en een noodnummer voor alle situaties.

Omdat Marloth Park een geregistreerde conservancy is

hebben we ook details opgenomen over de verschillende organisaties die dagelijks voor Marloth zorgen, zonder wie we niet het voorrecht zouden hebben van wat we nu hebben.
Ik hoop dat U geniet van Uw verblijf en vertrekt met warme, gelukkige herinneringen en een verlangen om snel terug te keren.
Vriendelijke groeten SADADU

INDEX VAN INFORMATIE


1- Gate beveiliging
2- Regels van Marloth
3- snelheid
4- huisdieren
5- Geluid, feesten, gebruik van machines enz
6- Rondwandelen in het donker – 18:00 tot 06:00 uur
7- Parklands
8- Flora & Fauna
9- Braai Wood
10- stroperij, schieten, kruisbogen, “ketels”
11- schijnwerpers
12- Off road fietsen en quadbikes
13- Branden en brandgevaar
14 Het voeren van dieren
15- Verwijderen en recyclen weigeren
16- Veiligheid en beveiliging thuis
17- Waterbesparing
18- Bodembescherming – niet harken enz
19- LEO’s en hun rol
20- Rangers en hun rol
21- Lijst met MP-organisaties, contactgegevens, bankrekeninggegevens
zodat ze kunnen doneren als ze willen, en hun rollen zoals:
WTF, HR’s, Conservancy enz
 Noodnummers

REGELS VAN MARLOTH PARK
GATE BEVEILIGING:

Werk alstublieft samen met het beveiligingspersoneel bij de toegangspoorten. Ze handelen op instructie om het toegangsregister door alle bezoekers van Marloth Park te laten voltooien. Ze hebben ook de instructie om voertuigen te controleren op het verwijderen van flora en fauna, wat verboden is. Dit is voor uw veiligheid en die van onze dieren, evenals de conservancy als geheel.

SNELHEIDSBEPERKINGEN EN RIJBEPALINGEN:
Dit is voor de veiligheid van de dieren en voetgangers.
HUISDIEREN:
ZIJN STRIKT VERBODEN ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN.
Dit zijn onder andere: –

Honden, katten, vogels, apen, vissen, varkens
Personen die deze zeer strenge wet overtreden, kunnen een boete krijgen en hun huisdier door de Gemeentelijke Rangers worden verwijderd.
Dit is voor de veiligheid en bescherming van onze vrij rondlopende wilde dieren.

LAWAAI:

Geen hard geluid, inclusief muziek, is toegestaan. denk aan Uw buren, omdat lawaai de neiging heeft om verder door de bush te horen is dan in een stedelijk gebied. Vanaf 18.00 uur wordt deze regel strikt gehandhaafd door

de Marloth Park Law Enforcement Officers.

Het gebruik van elektrische machines moet worden beperkt tot normale werkuren, van maandag tot vrijdag.
Generatoren moeten worden gebruikt met aandacht voor buren en het milieu. Probeer deze niet te gebruiken na 18.00 uur tenzij in een noodsituatie.

WANDELEN OF FIETSEN NA DONKER:

Tussen 18.00 en 06.00 uur is wandelen en fietsen in Marloth Park verboden. We hebben een aantal van de grotere katten en hyena die vanuit het Kruger National Park naar Marloth Park komen, dus uw veiligheid is onze zorg.
Volg deze regel alstublieft in het belang van uzelf en onze natuur.

Natuurlijk is autorijden op geen enkele manier verboden of beperkt
De snelheidslimiet op alle geasfalteerde wegen is 50 kilometer per uur.
De snelheidslimiet op alle onverharde / grindwegen is 30 kilometer per uur.
Geen minderjarige of niet-geregistreerde bestuurders.
Niet rijden op de achterklep van een voertuig.

Alle algemene nationale verkeerswetten hebben betrekking op Marloth Park.
Let op de schade die kan worden toegebracht aan onverharde wegen. Ze worden gemakkelijk uitgehold en kunnen ze ontoegankelijk maken. Dit is vooral belangrijk tijdens het rijden op de rivierweg.

DE PARKLANDS:

Het is ten strengste verboden voor een ieder om door de Parklands te wandelen of rijden. Deze gebieden zijn strikt verboden voor het behoud van begrazing voor de natuur.

FLORA FAUNA:

Ook verwijderen van flora en fauna is ten strengste verboden. Marloth Park heeft een delicate eco balans en we streven ernaar om deze in een zo goed mogelijke staat te houden.
Het is een misdrijf om flora en fauna te verwijderen.
Dit omvat het oppakken van dode takken of het afsnijden van takken voor elk gebruik, vooral als braaihout.

BRAAI HOUT:

Zoals hierboven vermeld, mogen geen bomen in Marloth Park worden gekapt of zelfs gesnoeid om als braaihout te worden gebruikt. Gevallen takken zijn compost voor de extreem voedingsstoffen arme grond en moeten worden achtergelaten waar deze valt. Braai-hout is verkrijgbaar bij de toegangspoort en de twee winkelcentra.

STROPEN en SCHIETEN:

STROPEN IS EEN MISDAAD.
Niemand anders dan de Gemeentelijke Rangers mogen dieren schieten in Marloth Park. Dit omvat schieten met vuurwapens, pellet kanonnen, kruisbogen en ‘snaren’. Stropers van ‘game’ worden gearresteerd en vervolgd.

SPOTLIGHTS:

Deze zijn strikt verboden. Gebruik ze alstublieft niet. Er zijn veiligere, alternatieve lichtbronnen om dieren ’s nachts te bekijken.

OFF-ROAD,QUAD FIETSEN:

Deze zijn verboden. Breng deze alsjeblieft niet naar Marloth Park of blijf alleen op de officiële wegen en rijd niet over andermans eigendommen en vooral niet in de Parklands.

BRAND en BRANDGEVAREN:

Vuurwerk is ten strengste verboden. Dit geeft extreem brand gevaar, de grote meerderheid van de huizen in Marloth Park hebben rieten daken. Veel belangrijker is dat de dieren waarmee we mogen leven, enorm lijden onder de harde geluiden en lichtflitsen.
Zorg ervoor dat je braai-vuur volledig is gedoofd voordat je met weg gaat of gaat slapen . Sintels zijn gevaarlijk en kunnen gemakkelijk een groot vuur veroorzaken, waardoor dieren, mensen en huizen in gevaar komen.

VOEDING VAN DIEREN:

Onthoud te allen tijde dat dit wilde dieren zijn, hoe ‘tam’ ze ook lijken te zijn. Kudu, wrattenzwijn, giraf, apen, bavianen, mangoes kunnen ernstig letsel toebrengen. Houd alsjeblieft afstand.
Het voeren van dieren in het wild is toegestaan, maar we vragen dat alleen pellets en Lucerne worden uitgezet voor de dieren, banaan en yogurt voor de bushbaby’s.
wat kippennekken voor de Genet. Deze zijn beschikbaar op:
Het winkelcentrum in Marloth en bij Daisy’s Den in Marloth
Verspreid de pellets en Lucerne rond anders is ons wrattenzwijn het allemaal. Gebruik geen voedertroggen, omdat dit TB tuberculose van dier op dier kan verspreiden.
Wortelen en appels, in plakjes gesneden, zijn favorieten van de zebra, impala en wrattenzwijnen, maar met mate alstublieft.
VOER GEEN MIELIES, MIELIE COBS OF MIELIE MAALTIJD AAN DE DIEREN. Dit veroorzaakt koliek omdat ze het niet kunnen verteren en resulteert in een uiterst pijnlijke dood voor het dier.
Het is

STRIKT VERBODEN

door Kruger National Park, Mpumalanga Tourist Board en de State Vet om dieren in het Kruger National Park te voeren. Dit omvat het voeren door het hek langs de rivierweg. Brood en sinaasappels mogen niet worden gebruikt om olifanten of andere dieren te verleiden dichter bij het hek te komen.

AFVAL; RECYCLING:

Plaats uw afval in een beveiligde zwarte vuilniszak en breng het rechtstreeks naar de gemeentelijke vuilstortplaats die zich aan beide poorten van Marloth bevindt. Er is geen reguliere afvalverwijdering in Marloth Park.
Gebruik alsjeblieft geen ‘bavianenkooi’, omdat de bavianen, apen en mangoes erin terechtkomen en het risico lopen vergiftigd te worden of zich aan metaal of glas te snijden.
Indien mogelijk, scheidt u uw afval in papier, glas, plastic en blik en brengt u het naar het Recycling Center op de gemeentelijke vuilstortplaats, waar het op een milieuvriendelijke manier wordt afgevoerd.
Wegwerpluiers brengen ongekende risico’s met zich mee voor alle dieren in het wild. Gooi deze niet weg in de struik. Bewaar vervuilde luiers in een plastic zak voor uw gezondheid en die van de dieren en voer ze rechtstreeks af op de gemeentelijke vuilstortplaats.

VEILIGHEID:

Bewaar alle waardevolle spullen, met name mobiele telefoons, laptops, camera’s, tabbladen en andere gemakkelijk te vervoeren elektronische gadgets, sieraden en contant geld op een veilige, uit het zicht liggende plaats. Uit het oog is uit het hart dus wees voorzichtig. Als u buiten geniet van een braai onder onze sterrenhemel, zorg er dan voor dat de ramen gesloten zijn en de deuren gesloten en vergrendeld zijn, vooral als de deur zich niet in uw directe gezichtslijn bevindt.
Vuurwapens moeten volgens de Zuid-Afrikaanse vuurwapenwetgeving worden afgesloten en als dit niet mogelijk is, houd deze dan altijd bij u. Laat onder geen enkele omstandigheid vuurwapens overal, altijd en overal liggen.
Bavianen zijn de meest sluwe huisbrekers. Als u uitgaat, zorg er dan voor dat alle ramen, deuren en veiligheidsdeuren gesloten en vergrendeld zijn. Natuurlijk zijn bavianen niet de enige daders, dus dit is een voorzorgsmaatregel voor de algemene veiligheid.
Wees te allen tijde waakzaam en bewust. Hoewel dit de ‘bush’ is, zijn dezelfde veiligheids- en bewustmakingsregels van de ‘grote stad’ hier ook relevant.

WATERBEHOUD:

Marloth Park is een waterschaars gebied. Gebruik water verstandig en spaarzaam. Druipende kranen en waterlekken controleren.

BODEMBESCHERMING:

De bovenste zes centimeter van de grond is de belangrijkste grondlaag om de groei van grazende grassen te waarborgen. Hark of veeg de open grond rond het huis niet en laat bladeren en takken op natuurlijke wijze zijn gevallen liggen de essentiële voedingsstoffen leveren voeding aan de grond.

DRINK EN RIJD NIET. KRIJG EEN AANGEMELDE BESTUURDER. ONS WILDLIFE HANGT VAN U!
Alarmnummers:
dokter

– Arts – 013 793 7306/083 459 4870
– Medische noodsituatie tijdens feestdagen tijdens de feestdagen … Jacques van Zyl – 072 848 4460 of 072 632 6340
Snake bytes
– Slangenbeten – Dr Mel Stronkhorst 013 793 7306/083 459 4870
Beveiliging – Securicon Lowveld – 082 567 2350/0861 111 728 Bovenstaande nummers kunnen ook worden gebruikt voor Securicon Emergency Medic en Ambulance Services. Deze specifieke service is ook beschikbaar voor niet-klanten van Gerhard Coetzer (eigenaar) Securicon

De enige andere persoon die je op het terrein kunt zien is Serzio, hij is een local en zorgt voor het zwembad
Pas op voor andere personen dan deze die vragen om een baan, deze moet U weg sturen

Afstand van aansprakelijkheid:

Sadadu aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verloren spullen van de gasten voor claims, waaronder maar niet beperkt tot:

a) verantwoordelijkheid voor lichamelijk letsel, overlijden, ongeval, verloren, gestolen of beschadigde eigendommen, verlies van geestelijk of lichamelijk genot, vertraging of ongemak.

b) Vertragingen of wijzigingen in de planning of routes die zijn gemaakt door een persoon die voortvloeien uit een opzettelijke of nalatige handeling of verzuim,

c) de handeling of verzuim van een partij,

d) monetaire crisis, arbeidsproblemen, economische veranderingen, mechanisch onderhoud of constructie moeilijkheden of lawaai, klimatologische afwijkingen, lokale wetten, nieuwe of onverwachte omstandigheden;

e) extra kosten als gevolg van vertraging of veranderingen in de lucht of andere diensten, gemiste carrierverbindingen, vervangende accommodaties, beëindiging van de dienst, annulering van tickets, ziekte, staking, oorlog, quarantaine, bedrog, monetaire crisis, politieke of sociale onrust, ziekte, overmacht of andere gebeurtenissen buiten onze controle.

Dienovereenkomstig sluiten het gastenconvenant en gaan ermee akkoord dat Sadadu, de eigenaren en rechtverkrijgenden niet verantwoordelijk zijn voor enig letsel of schade. Daarom stemt elke gast ermee in dat hij of zij vrijwillig deelneemt aan alle activiteiten, risico’s en gebruik van de accommodatie, faciliteiten en apparatuur, en aanvaardt hierbij alle risico’s van letsel, ziekte, schade of verlies aan personen en eigendommen die resultaat.

Voor de interpretatie van de uitvoering en de handhaving van deze huisregels onderwerpen de partijen zich uitdrukkelijk aan de wetten van Marloth park en zien hierbij af van elk ander rechtsgebied dat nu of later van toepassing kan zijn.

What People Say About Us
Wil Vandaag Nog Terug..!!!.

Geweldig huis alle dieren voor de patio Ook bij problemen helpen de eigenaren waar ze maar kunnen top service we gaan snel weer.

                                             
28-02-18, Gerard, Gereisd Met partner

Wat een heerlijk huis,voelt als thuis. Marloth is heerlijk, de dieren prachtig en de bushbabies zitten voor altijd in mijn hart.

                                          
30-12-2017, Marianne, Gereisd Alleen
Geweldige plek waar je je meteen op je gemak voelt………

Marloth Park biedt zelf weinig voorzieningen, maar daar kom je ook niet voor , Sadadu is echt een geweldige plek! Een fijn huis met alles wat je nodig hebt. Een heerlijke braai en het is toch fantastisch als je met een biertje op het terras mag genieten van langslopende giraffes, kudu's, impala's en warthogs? Kortom: een aanrader!

                                              
18-08-17, Dietwin, Gereisd Met oudere kinderen